(English below) Alhoewel we er eigenlijk heel dicht bij wonen gaan we er veel te weinig naar toe. Je hoeft het niet altijd ver te zoeken, daar is de Kalmthoutse heide in het Antwerpse Kalmthout het ultieme bewijs van. Het was een zonnige zomerdag en mijn hondje Oscar zat me mijn zijn grote puppy ogen aan te kijken (waar volgens mij niemand kan aan weerstaan). Dus trokken we voor een dagje naar de Kalmthoutse heide, waar het ideaal is om met de hond te wandelen of met de kinderen naartoe te gaan. Wij zijn met de auto tot daar gereden. Er is een grote parking waar je meestal goed kan parkeren, vandaag moesten we toch wel wat zoeken want vermits het zomervakantie is en het een zonnige dag was, was er best veel volk. Oscar voelde al dat we iets leuks gingen doen dus kon niet wachten om uit de wagen te springen. Aan de ingang kan je kiezen uit verschillende wandelroutes, de ene al wat meer kilometers dan de andere. De routes zijn door bordjes aangegeven dus makkelijk te volgen. Vermits Oscar niet heel ver kan wandelen hebben we voor een korte route gekozen ( Franse buldoggen zijn nogal lui). Steeds sta ik verwonderd wat een prachtige natuur er daar is. We hadden een rustige weg genomen waar er niet te veel volk was zodat we rustig konden genieten van de prachtige natuur. Oscar was ook super blij. Aan de uitgang ( ook de ingang) kan je een lekker ijsje kopen want van al dat wandelen krijg je honger Haha. Één ding staat vast, hier komen we zeker terug!

 

 

The Kalmthoutse heide,

Although we actually live very close to it, we do not go enough. You do not always have to look far, the Kalmthoutse heide in Kalmthout (Antwerp) is the ultimate proof of this. It was a sunny summer day and my dog ​​Oscar was looking at me with his big puppy eyes (which I think nobody can resist). So we went for a day to the Kalmthoutse heide, where it is ideal to walk with the dog or go with the children. We drove with the car to this place. There is a large parking where you usually can park well. Today we had to look for a place to park  because it was a sunny day and there was quite a lot of people. Oscar already felt that we were going to do something fun so he could not wait to jump out of the car. At the entrance you can choose between different walking routes, the one more kilometers than the other. The routes are indicated by signs so easy to follow. Because Oscar can’t walk very far, we have chosen a short route (French bulldogs are rather lazy). I am always amazed of the beautiful nature. We took a road where there was not too many people so we could enjoy the beautiful nature. Oscar was also super happy. At the exit (also the entrance) you can buy a  ice cream because of all that walking you get hungry Haha. One thing is certain, we will definitely come back here!

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *