(English below) Koh Samui is het derde grootste eiland van Thailand en ligt ten zuiden van Bangkok. Ko samui heeft een tropisch klimaat en dat afwijkt van de rest van thailand door de ligging in de golf van Thailand. Wij gingen er in April heen en het was er best warm, rond de 35 graden. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Ko Samui. Dus wij vetrokken vanuit Brussel eerst naar Bangkok en vanuit Bangkok hadden we dan een rechtstreekse vlucht naar Ko Samui. We verbleven in Chaweng gelegen aan de Oostkust en de populairste plaats in Ko Samui vanwege de mooie stranden en het nachtleven. We hebben deze plaats vooral gekozen omdat het goed gelegen is en je van hieruit makkelijk uitstappen kan doen. We verbleven in hotel Samui Verticolor. Dit was niet meteen het beste hotel maar wel goed van prijs ( 37 euro per nacht met ontbijt voor ons twee ). Verder heeft het een goede ligging. De kamer was ok alsook het ontbijt, en het heeft een leuk zwembad. We verbleven er 7 dagen wat lang genoeg is om het eiland te verkennen. De stranden  zijn er super mooi, echt parelwit en een helderblauwe zee. Kortom echt een paradijs.

 

Koh Samui is the third largest island in Thailand and is located south of Bangkok. Ko Samui has a tropical climate that is different of the rest of Thailand because the location in the Gulf of Thailand. We went here in April and it was pretty hot, around 35 degrees. There are no direct flights from Brussels to Ko Samui. So we departed from Brussels first to Bangkok and from Bangkok we had a direct flight to Ko Samui. We stayed in Chaweng on the east coast and the most popular place in Ko Samui because of the beautiful beaches and nightlife. We have chosen this place mainly because it is well located and you can easily get to evrywhere from here. We stayed at Hotel Samui Verticolor. This was not the best hotel  but good value (37 euros per night with breakfast for the two of us). Furthermore, it has a good location. The room was ok as well as the breakfast, and it has a nice pool. We stayed 7 days which is long enough to explore the island. The beaches are super nice, really pearly white and a clear blue sea. In short, really a paradise.

Er zijn een tal van bezienswaardigheden waar je naartoe kan op het eiland.

 

There are a lot of sights you can go to on the island.

1. Na Muang waterval.

De Na Muang bestaat uit twee watervallen, de eerste is 18 meter hoog en de tweede is 80 meter hoog. Ze worden beschouwd als de mooiste van Koh Samui. Het is zeer belangrijk dat je goede schoenen aantrekt want de weg kan nogal glibberig zijn. Het is best wel een stukje klimmen, daarom zijn wij dan ook niet helemaal tot de tweede waterval gegaan. Niet meteen de meest spectaculaire waterval maar toch zeker de moeite om naartoe te gaan.

 

1. Na Muang waterfall.

The Na Muang consists of two waterfalls, the first is 18 meters high and the second is 80 meters high. They are the most beautiful waterfalls of Koh Samui. It is very important that you put on good shoes because the road can be quite slippery. It is quite a bit of climbing, that is why we did not go all the way to the second waterfall. Not the most spectacular waterfall, but certainly worth the effort.

2.De rotsen Grandmother en Grandfather ( Hin Ta & Hin Yai Rocks )

Ze danken hun naam omdat ze gelijken op de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen, waardoor ze een grote toeristische attractie zijn geworden. Deze vond ik wel de moeite gewoonweg omwille van het prachtige uitzicht en de natuur.

 

2. The Grandmother and Grandfather rocks (Hin Ta & Hin Yai Rocks)

They own their name because they resemble the male and female sexual organs, that making them a great tourist attraction.

Er was ook nog een leuk parkje met allerlei boeddhabeelden, leuk om eens even door te lopen en wat foto’s te maken.

There was also a nice park with all kinds of Buddha statues, nice to walk through and take some pictures.

S’avonds kan je lekker wandelen in de straatjes van Chaweng met wel wat leuke winkeltjes en het ene massagesalon na het andere. We hebben dan ook enkele van deze massagesalons uitgeprobeerd want van al dat wandelen langst de winkeltjes krijg je pijn aan je voeten. Verder hebben we een ook een leuke foodmarket (Chaweng night market) ontdekt om s’avonds budgetvriendelijk en superlekker te eten.Deze is gelegen aan de hoofdweg, waar het ook het meer van Chaweng is.

 

At night you can walk in the streets of Chaweng with some nice shops and many massage salons. We have tried some of these massage salons because of all the walking  you get foot pain. We also discovered a nice food market (Chaweng night market) where you can eat in the evening, budget friendly and super tasty. This is located on the main road, where  is also the Lake of Chaweng.

 

3.Wat Khunaram Ko Samui

Dit is een tempel die bekend is vanwege de gemummificeerde monnik die er te zien is. Persoonlijk vind ik het nogal luguber, daar zit dus echt een gemummificeerde mens eh. Heel raar om te zien maar blijkbaar een belangrijk iemand. De monnik Luang Pordaeng stierf in 1973 in een zittende, meditatieve houding en sinds zijn dood wordt zijn lichaam in een glazen behuizing in de Wat Khunaram tempel tentoongesteld.

 

3.What Khunaram Ko Samui

This is a temple known for the mummified monk that can be seen there. Personally, I find it rather lugubrious, so there is really a mummified man. Very strange to see but apparently an important person. The monk Luang Pordaeng died in a seated, meditative posture in 1973 and since his death his body is exhibited in a glass enclosure in the Wat Khunaram temple.

4. Sunday night market in lamai

Er zijn verschillende markten die je kan bezoeken in koh samui, maar de nightmarket op zondag in lamai  vonden wij de beste. Er zijn een tal van kraampjes met eten, kleding en accessoires. Leuk om wat souvenirs te kopen of gewoon wat te proeven van de locale specialiteiten. De markt is vrij groot, je kan er makkelijk een paar uur rondlopen. Ze is gelegen aan lamai beach , Deze is makkelijk te bereiken met een taxi. Ze is open van ongeveer 17u tot 23u.

 

4. Sunday night market in lamai

There are several markets that you can visit in koh samui, but the nightmarket on Sunday in lamai we found the best. There are a variety of stalls selling food, clothing and accessories. Nice to buy some souvenirs or just taste the local specialties. The market is quite large, you can easily walk around for a few hours. She is located on lamai beach, which is easy to reach by taxi. She is open from about 5 pm to 11 pm.

5. Nationaal zeepark Anthong

Een Must do. Dit park bestaat uit 42 eilanden die vrijwel allemaal onbewoond zijn. Deze wordt als excursie zo goed als overal aangeboden in het hotel of in de reisbureautjes buiten het hotel. Wij hebben dit geboekt in een reisbureau buiten het hotel. Daar bieden ze de excursies meestal wat goedkoper aan dan in het hotel en als je wat kennis hebt van afbieden krijg je zeker een goede prijs. Ze bieden de excursie meestal aan in combinatie met snorkelen, kanoën of duiken. Wij hebben deze genomen met snorkelen en kanoën. Het was een fantastische dag met prachtige uitzichten zowel boven als onder water. Zeker de moeite om te doen!

 

5. National marine park Anthong

A Must do. This park consists of 42 islands, almost all of them are uninhabited. This is offered as an excursion almost everywhere at the hotel or in the travel agencies outside the hotel. We booked this in a travel agency outside the hotel. They usually offer the excursions a bit cheaper than in the hotel and especially if you have some knowledge of how you can get a good price. They usually offer the excursion in combination with snorkeling, canoeing or diving. We have taken this with snorkeling and canoeing. It was a fantastic day with beautiful views both above and below water. Definitely worth it!

 

Dit waren ze dan, de hoogtepunten van ons verblijf in Koh samui!

 

 

These were the highlights of our stay in Koh Samui!

 

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *