(For English scroll down) Deze week kwam mijn buurman verse rabarber brengen vanuit eigen tuin. Altijd leuk zo’n buurman vind je ook niet? Ik dacht wel even oei wat ga ik er mee doen want normaal ben ik niet zo’n rabarberfan, maar dezelfde dag vertelde een collega van me dat rabarberrumble wel heel erg lekker is. Dus dacht ik tja crumble lust ik wel dus ga ik het is proberen.

De volgende dag werd dan ook een dagje bakken. Uiteindelijk heb ik zowel een rabarberrumble als een rabarbercake gemaakt omdat ik zoveel rabarber had dat er precies geen einde aan kwam. Hij was super lekker al zeg ik het zelf, heb hem dan ook de dag erop meegenomen voor men collega’s (want anders eet ik alles zelf op en dat is niet zo goed voor de lijn 😉 ). Ook daar werd hij meer dan goedgekeurd en vroegen ze me allemaal het receptje. Ik hoop dat jullie hem even lekker vinden ;-).Hieronder vind je het recept. Smullen maar 🙂

Rabarbercrumbletaart recept :

        ingrediënten :

  • Taartbodem :
  • 250gram bloem
  • 5 gram zout
  • 150gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker (ik heb rietsuiker gebruikt maar je kan zelf kiezen welke suiker je gebruikt)
  • 1 groot ei
  • Rabarbercompote :
  • 1kg rabarber schoongemaakt
  • 100gr suiker
  • Topping : 
  • 50 gram koude boter
  • 50 gram havermout
  • 50 gram bloem
  • 50  gram suiker

hoe begin je er aan :

– Verwarm je oven op 180 graden

-begin met de taartbodem. Doe de bloem, suiker, zout, de boter en het ei in een kom en kneed met je handen tot een deeg.

-Laat deze 20 min rusten in de koelkast.

-Was de rabarber en maak hem schoon.

-Doe de rabarber met de suiker in een pot op een middelhoog vuur totdat hij kookt. Zet het vuur wat zachter en laat ongeveer 10 koken tot het een moes word. Haal dan van het vuur en je kan nu beginnen met de topping .

topping

-Doe de bloem, boter, suiker en havermout in een kom en maak er met je vingers een kruimelig mengsel van.

-Haal de deeg na 20 minuten uit de koelkast en doe deze in een ovenvaste schaal die ingevet is met boter. Druk nu het deeg goed aan zodat de het goed verdeeld is op de bodem van de schaal.

-Giet hier de rabarbercompote over.

-Doe als laatste een fijne laag van de topping over de compote.

-plaats de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin ziet.

-je kan er achteraf eventueel nog wat poedersuiker over heen strooien (oogt mooier ).

en nu smullen maar !

This week my neighbor brought fresh rhubarb from his own garden. Always nice to have such a neighbor right? I thought for a moment what will I do with it because normally I am not such a rhubarb fan, but the same day a colleague told me that rhubarb crumble is very tasty. So I thought I would like to try it.
So the next day was a day of baking. In the end I made both a rhubarb crumble and a rhubarb cake because I had so much rhubarb that it did not end.  So I  took them the next day for my colleagues (otherwise I eat everything myself and that is not so good for the figure ;-)). There he was more than approved and they all asked me the recipe. I hope you like it;-). Below is the recipe. Lets eat 🙂

Rhubarb crumbletake recipe:

ingredients:

Pie crust :
250 grams of flour
5 grams of salt
150 grams of butter at room temperature
125 grams of sugar (I used cane sugar but you can choose which sugar you use)
1 large egg
Rhubarb Compote :
1kg rhubarb cleaned
100gr of sugar
Topping:
50 grams of cold butter
50 grams of oatmeal
50 grams of flour
50 grams of sugar
how do you start:

– Heat your oven to 180 degrees

start with the cake base. Put the flour, sugar, salt, butter and egg in a bowl and knead with your hands into a dough.

-Let this 20 min rest in the refrigerator.

-Wash the rhubarb and clean it.

-Place the rhubarb with the sugar in a pot on a medium heat until it boils. Reduce the heat and let it cook for about 10 until it becomes a sauce. Then remove from the fire and you can now start with the topping.

topping

-Place the flour, butter, sugar and oatmeal in a bowl and make a crumbly mixture with your fingers.

– Remove the dough from the refrigerator after 20 minutes and place it in an ovenproof dish greased with butter. Now press the dough well so that it is well distributed on the bottom of the dish.

-Paste the rhubarb compote here.

– Finally, apply a fine layer of the topping over the compote.

– place the dish in the oven for about 20 minutes until it looks golden brown.

– you can sprinkle some powder sugar over it afterwards (looks nicer).

and now lets eat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *