(English below) Phuket is een eiland  gelegen in de Andaman zee aan de westkust van Thailand. Het voelt niet als een eiland omdat het zo groot is. Het is meteen ook één van de drukst bezochte eilanden van Thailand. Als je niet van drukte houdt dan is het misschien niets voor jou. Voor mijzelf persoonlijk was het iets te druk en te toeristisch. Het voordeel is wel dat er op elk moment van de dag wel iets te doen is. We verbleven in Patong beach , één van de populairste plaatsen in Phuket. Ik had de indruk dat de prijzen hier een stuk hoger liggen dan in de rest van Thailand, en dan vooral het vervoer en het eten. Toch is het een zeer mooi eiland met heel veel bezienswaardigheden en wil ik graag de belangrijkste met je delen.

 

Phuket is an island located in the Andaman sea on the West coast of Thailand. It does not feel like an island because it is so big. It is also one of the most visited islands in Thailand. If you do not like crowds then it might not be for you. For myself personally it was a little too busy and too touristy. The advantage is that there is something to do at any time of the day. We stayed at Patong beach, one of the most popular places in Phuket. I had the impression that the prices here are a lot higher than in the rest of Thailand, especially the transport and food. Yet it is a very beautiful island with lots of attractions and I would like to share the most important ones with you.

1. Phuket stad

je vind er een aantal leuke locale bezienswaardigheden. Wij zijn vanuit Patong beach met een Songtaew  (klein busje waar meerdere personen in kunnen ) naar Phuket stad gegaan. De rit duurt ongeveer 45 minuten. We zijn s’morgens vertrokken en hebben er tot in de namiddag rondgewandeld.

 

1. Phuket city

Here you will find a number of nice local attractions. We drove from Patong beach with a Songtaew ( a small bus that can accommodate several people) to Phuket town. The journey takes about 45 minutes. We left in the morning and walked around until the afternoon.

In de stad zelf vind je een mix van oude koloniale (Portugese) gebouwen en Chinese architectuur. Als je van architectuur houdt kom je hier zeker aan je trekken.

 

In the city itself you will find a mix of old colonial (Portuguese) buildings and Chinese architecture. If you like architecture you will definitely enjoy yourself here.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Wat Put Yaw tempel was toch wel het hoogtepunt van de stad, die in het historisch centrum ligt. Deze kan je bereiken door in de stad op de plaats waar je aankomt vanuit patong beach, een tuk tuk te nemen met een gids.

The Wat Put Yaw temple was surely the highlight of the city, which lies in the historic center. This can be achieved by taking a tuk tuk with a guide in the city at the place where you arrive from patong beach.

 

2. Bangla road, Patong

Dit is dé straat waar het nachtleven van Phuket doorgaat. Neonlicht, harde muziek en meisjes die mannen naar binnen lokken. Ik zelf was er niet zo’n fan, maar toch moet het is gezien hebben.

 

2. Bangla road, Patong

This is the street where the nightlife of Phuket continues. Neon light, loud music and girls that lure men inside. I was not such a fan, but you must have seen it.

 

3. Koh Phi Phi vanuit Phuket

Het Phi Phi archipel is een must do als je in Phuket verblijft. De eilanden zijn te bereiken met een speedboot vanuit Phuket, je bent er op zo’n 45 minuten. Het hoogtepunt is Maya Bay op Phi Phi Ley. De excursies zijn  te boeken vanuit je hotel of de reisbureautjes buiten het hotel. Wij hebben deze geboekt bij een reisbureau buiten het hotel, dit is meestal goedkoper dan in het hotel zelf. Hier werd de film The Beach met Leonardo DiCaprio opgenomen. Er is wel een zeer grote kans dat je een massa Chinese toeristen aantreft wanneer je aankomt op het eiland wat het moeilijk maakt om een mooie foto te maken. Uiteindelijk is het me toch gelukt 💪.

 

3. Koh Phi Phi from Phuket

The Phi Phi archipel is a must do if you are staying in Phuket. The islands can be reached by speed boat from Phuket, you are there in about 45 minutes. On of the highlight is Maya Bay on Phi Phi Ley. The excursions can be booked from your hotel or the travel agencies outside the hotel. We have booked this at a travel agency outside the hotel, this is usually cheaper than in the hotel itself. Here the film The Beach with Leonardo DiCaprio was recorded. There is a very good chance that you will find a mass of Chinese tourists when you arrive at the island which makes it difficult to take a nice picture. In the end I succeeded.

En zoals je ziet is het een echt paradijs. Na Maya Bay op Phi Phi Ley  gingen we verder naar Phi Phi Don het hoofdeiland, waar ook de meeste resorts te vinden zijn. Onderweg kregen we ook nog wat tijd om te snorkelen. Ook de onderwaterwereld in Thailand is fantastisch. Toen we uiteindelijk aankwamen op het hoofdeiland zagen we dat ook daar de  uitzichten adembenemend mooi zijn. Dit is echt een must do wanneer je naar Thailand gaat.

 

And as you can see, it is a real paradise. After Maya Bay on Phi Phi Ley we continued to Phi Phi Don the main island, where most resorts can also be found. Along the way we also got some time to snorkel. The underwater world in Thailand is also fantastic. When we finally arrived on the main island we saw that the views there are breathtakingly beautiful. This is a must do when you go to Thailand.

 

Dit waren onze hoogtepunten van Phuket. we zijn hier een week verbleven wat meer als genoeg is om de omgeving te verkennen. Verder heb je er ook zeer goede en mooie stranden als je van zonnen houdt ( wij zelf zijn niet zo’n zonnekloppers ). Wat je zeker ook moet doen is een massage laten doen of je nagels laten verzorgen in één van de vele massage en beauty salons. Ikzelf heb verschillende keren een massage laten doen, wat ze in Thailand zeer goed kunnen. Ook heb ik wimperextensions laten plaatsen voor zo’n 20 euro ( wat een pak minder is dan je het hier in België laat doen), én ze waren super goed gedaan!

 

These were our highlights of Phuket. we stayed here a week which is more than enough to explore the area. Furthermore, you also have very good and beautiful beaches if you like sunbathing (we ourselves are not such sun tanners). What you definitely need to do is have a massage or have your nails done in one of the many massage and beauty salons. I myself have had a massage several times, which they can do very well in Thailand. I also have eyelash extensions placed for about 20 euros (which is a lot less than you let it here in Belgium), and they were super well done!

 

 

 

 

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *