(Engish below)Bangkok de hoofdstad van Thailand is zeker een bezoekje waard. Wij zijn er enkele dagen verbleven voor we verder gingen naar andere plaatsen in Thailand. We verbleven er in het  grand president hotel . Dit ligt vlakbij de metro en de skytrain wat makkelijk is om overal te geraken. Een taxi kan je beter niet nemen want het verkeer is Bangkok is hopeloos, je bent uren onderweg om op je bestemming te geraken. Er is heel wat te zien en te doen in Bangkok maar als je er maar enkele dagen verblijft moet je zuinig zijn met je tijd. Dus deden we een boottocht op de Chao Praya rivier, waar je verschillende stops kan maken en eigenlijk in 1 dag de hoogtepunten van Bangkok kan zien.

 

Bangkok the capital of Thailand is definitely worth a visit. We stayed there a few days before we went to other places in Thailand. We stayed in the grand president hotel. This is near the metro and the skytrain which is easy to get around. You better not take a taxi because the traffic is Bangkok is hopeless, then you are hours on the road to get to your destination. There is a lot to see and do in Bangkok but if you stay there for only a few days you have to be careful with your time. So we did a boat trip on the Chao Praya River, where you can make several stops and actually see the highlights of Bangkok in 1 day.

De Chao Praya rivier.

Dit is de hoofdrivier waar de geschiedenis van Bangkok zich in de loop der jaren ontwikkelde. Er zijn dan ook heel wat belangrijke bezienswaardigheden. Je kan aan elke halte uitstappen en terug instappen eens je een ticket hebt gekocht aan het loket.

 

The Chao Praya river.

This is the main river where the history of Bangkok developed over the years. There are also many important sights. You can get off at every stop and get back in once you have bought a ticket at the counter.

De eerste stop die we deden was aan de Wat Arun, een supermooie tempel die zeker de moeite waard is om te bezoeken. De Wat Arun is een boeddhistisch tempelcomplex en heeft zijn naam te danken aan de god Aruna (god van de dageraad).

 

The first stop we did was at Wat Arun, a beautiful temple that is definitely worth a visit. Wat Arun is a Buddhist temple complex named after the god Aruna (god of the dawn).

        

De volgende stop was aan de Wat pho of de tempel van de liggende boeddha. Dit is de oudste en grootste boeddhistische tempel in Bangkok. Dit is eveneens het grootste boeddhabeeld van Thailand. Wat Pho is tevens beroemd door zijn gelijknamige massageschool.

 

The next stop was at Wat pho or the temple of the lying down buddha. This is the oldest and largest Buddhist temple in Bangkok. This is also the largest Buddha statue in Thailand. Wat Pho is also famous for his massageschool.

Daarna was het tijd om iets lekkers te eten. Er zijn veel restaurantjes en als je het aandurft een eetkraampje langst de straat. Verder is Bangkok ook een echt shopping paradijs ! Op zondag kan je ook naar de Chatuchak weekendmarkt. Deze markt telt zo’n 15.000 kramen, hier ben je dus niet op 1 dag rond. Op deze markt is letterlijk alles te koop van kleding tot huisraad!

 

Then it was time to eat something. There are many restaurants and if you dare a food stall on the street. Bangkok is also a real shopping paradise! On Sunday you can visit the Chatuchak weekend market. This market has about 15,000 stalls, so you are not around in one day. This market literally sells everything from clothing to household goods!

 

 

 

 

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *