(for English scroll down) Krabi is een kleine provincie gelegen in het zuiden van Thailand aan de Andaman zee. De  mooie stranden, prachtige rotsformaties en het tropische klimaat maken van Krabi een populaire vakantiebestemming. Naast zon, zee en strand vind je in krabi ook mooie tempels, jungle, nationale parken en watervallen. Wij verbeleven in Ao Nang, waar je samen met Railay Beach de mooiste stranden van Thailand vind. Je moet er wel geen verlaten strand verwachten want Ao Nang is behoorlijk ontwikkeld. We verbleven in het Golden Beach Resort . Dit Resort is gelegen aan het strand van Ao Nang en heeft een goede ligging om van daaruit verschillende uitstappen te doen. Het zwembad aan het hotel was fantastisch, het water was warm waardoor ik elke dag wel even in het zwembad sprong (normaal vind ik water in een zwembad altijd te koud).

 

Krabi is a small province located in the south of Thailand on the Andaman sea. The beautiful beaches, beautiful rock formations and the tropical climate make Krabi a popular holiday destination. Next to sun, sea and sand, Krabi also has beautiful temples, jungle, national parks and waterfalls. We stayed in Ao Nang, where you will find the most beautiful beaches of Thailand. You do not have to expect a deserted beach because Ao Nang is quite developed. We stayed at the Golden Beach Resort. This Resort is located on the beach of Ao Nang and is well located to take different trips. The pool at the hotel was fantastic, the water was hot so I jumped into the pool every day (normally I find water in a pool always too cold).

1. Dagje Railay.  

Dit kleine paradijs is bekend voor zijn stranden en rotsen. Hier komen klimmers over de hele wereld naartoe om de rotsen te beklimmen. Railay bestaat uit Railay west, Railay east en Ao Phra Nang. Deze kan je bereiken door een boot te nemen vanuit Ao Nang. wij hebben dit geboekt in een ticketkantoor op de hoofdweg van Ao Nang beach. Van daaruit werd je dan met een busje naar de pier gebracht, waar je dan de boot naar Railey East of Railey West neemt. De boottocht is al een hele belevenis op zich, vooral wanneer het regen seizoen is en de zee nogal wild is (ik was toch een beetje bang). Bij aankomst op Railey west gingen we dan de omgeving wat verkennen. Het strand is er zeer mooi met prachtige rotsformaties.

Railay East is minder aantrekkelijk met zijn kiezelstrand en betonnen pad waar je op moet lopen maar je vindt er wel de meeste leuke restaurants om iets te eten en te drinken.

Ao Phra Nang is misschien wel het mooiste van de drie. Je komt bij een enorme klif waar klimmers hangen te bungelen. Je vindt er de Princess Cave vol met houten piemels en andere offers, best wel grappig. Volgens de Thai help dit voor de vruchtbaarheid.

 

 

Verder zijn er nog wel enkele pleken om een paar leuke foto’s te maken, en een leuk strand om even te relaxen. Je kan er wel makkelijk een volledige dag doorbrengen, maar let wel op om 18 u vertrekt de laatste boot terug naar Ao Nang!

1.Railay

This little paradise is known for its beaches and rocks. Climbers come here from all over the world to climb the rocks. Railay consists of Railay west, Railay east and Ao Phra Nang. You can reach this by taking a boat from Ao Nang. we booked this in a ticket office on the main road of Ao Nang beach. From there you were taken a van to the pier, where you take the boat to Railey East or Railey West. The boat trip is quite an experience  itself, especially when it is rainy season and the sea is wild (I was a bit scared). Upon arrival at Railey west we went exploring the area. The beach is very beautiful with beautiful rock formations.

 Railay East is less attractive with its pebble beach and concrete path where you have to walk, but you will find most nice restaurants to eat and drink over here.

 

Ao Phra Nang is the most beautiful of the three. You come to a huge cliff where climbers hang dangling. You will find the Princess Cave full of wooden penises and other sacrifices, quite funny. According to the Thai, this helps for fertility.

There are also a few pleases to make some nice pictures, and a nice beach to relax. You can easily spend a full day there, but be aware that at 18am the last boat leaves to Ao Nang!

2. Ao Nang Beach.

Ao Nang Beach heeft een langgerekt strand met een mooie boulevard waar allerlei leuke winkeltjes en restaurants te vinden zijn. Zeker de moeite om een een dagje aan het strand door te brengen of gewoon wat langs de winkeltjes te wandelen. Vermits we in Ao Nang verbleven hebben we wel enkele keren wat kilometers afgelegd.We zijn dan vanaf ons hotel langs de boulevard en de strand gewandeld tot aan Nopharrat Thara Beach. Een weg met mooie stranden en uitzichten!

 

2. Ao Nang Beach.

Ao Nang Beach has a long beach with a beautiful boulevard with many nice shops and restaurants. Definitely worth it to spend a day at the beach or just walk along the shops. When we stayed in Ao Nang we have traveled a few times many kilometers at the boulevard. We walked from our hotel along the boulevard to  Nopharrat Thara Beach. A road with beautiful beaches and views!

3.Monkey Trail.

Vlak bij ons hotel vond je de Monkey Trail. Dit is een houten pad dat over een berg gaat tot aan het volgende strand dat op geen enkele andere manier bereikbaar is. Normaal kom je apen tegen op dit pad maar bij ons was dit niet het geval. We hebben geen enkele aap gezien ( behalve één keer helemaal bovenaan in de boom, maar te ver om er een foto van te maken). Dit vond ik wel spijtig, maar toch is het de moeite om het pad te doen. Bovenaan de berg heb je een heel mooi uitzicht over het strand. Aan de andere kant is er een strand dat ook wel mooi is. Het is wel een privé strand van het resort dat zich daar bevind, dus als je even op het strand wil blijven liggen raad ik je aan om je eigen drank mee te nemen. Je mag het resort niet op en er is geen andere gelegenheid om iets te drinken. De klim langs het houten pad is niet lang maar best wel steil en vermoeiend.

 

3.Monkey Trail.

Near the hotel you will find the Monkey Trail. This is a wooden path that goes over a mountain to the next beach that can not be reached in any other way. Normally you can see monkeys on this path but with us this was not the case. We did not see any monkey (except once at the very top of the tree, but too far to take a picture of it). I found this regrettable, but it is still worth the effort. At the top of the mountain you have a very nice view over the beach. On the other side there is a beach that is also beautiful. It is a private beach of a resort that is located there, so if you want to stay on the beach, I advise you to bring your own drink. You can not enter the resort and there is no other opportunity to drink something. The climb along the wooden path is not long but quite steep and exhausting.

4. Hot Stream & Emerald pool.

we boekten deze excursie in een van de reisbureautjes buiten het hotel. De volgende dag kwamen ze ons s’morgens ophalen in het hotel en reden we eerst richting de warmwaterbronnen. Het was best wel een eindje rijden tot in de jungle. Maar zelfs de weg er naar toe was al de moeite waard. Toen we aankwamen aan de Hot Stream, kregen we 1,5 u de tijd om te verkennen en eventueel te zwemmen. We zagen dat er al een massa volk was die allemaal in de Hot stream wilden. We hebben dan zelf enkel wat rondgewandeld en foto’s gemaakt omdat ik het wat te druk vond om in het water te gaan.

Vervolgens reden we verder naar de Emerald Pool. Meteen kom je in een mooie omgeving terecht met watervalletjes, jungle geluiden en prachtige natuur. De ideale plek om tot rust te komen.

We zijn dan ook direct in het azuurblauwe water gesponnen om te zwemmen. Het water was heerlijk, niet te koud niet te warm, gewoon perfect! Een echt tropisch paradijs!

Je had ook nog de Blue Pool, dit is de plek waar het water vandaan komt, maar waar je niet mag zwemmen. Helaas was het op de moment dat wij er waren niet toegankelijk voor publiek. We zijn een stukje tot boven gelopen tot de plek waar ze ons tegen hielden en we niet meer verder mochten.

 

4. Hot Stream & Emerald pool.

we booked this excursion in one of the travel agencies outside the hotel. The next day they came to pick us up at the hotel in the morning.Then we drove to the hot springs. It was quite a long drive into the jungle. But even the road to it was already worth it. When we arrived at the Hot Stream, we were given 1.5 hours to explore and a possibly swim. We saw that there was already a mass of people who wanted to swim in the Hot stream. So then we just walked around and took pictures because I was too busy to go into the water.

 

Then we drove on to the Emerald Pool. Immediately you end up in a beautiful environment with waterfalls, jungle sounds and beautiful nature. The ideal place to relax.

We  jumped directly into the azure beu water for swimming. The water was lovely, not too cold, not too hot, just perfect! A real tropical paradise!

 You also have the Blue Pool, this is where the water comes from, but where you are not allowed to swim. Unfortunately it was not open to the public at the time we were there. We walked a bit to the place until they stopped us and we were not allowed to continue.

5. Huur een boot en bezoek de eilanden en de Andaman zee.

Deze excursie kan zowat overal boeken, in het hotel of buiten het hotel. Ze kwamen ons ophalen in het hotel en van daaruit reden we tot aan  Nopharrat Thara Beach. Hier kan je dan de boot nemen om een eilandtoer te doen. We kozen voor een speedboot omdat we dit het aangenaamste vinden. We bezochten zo verschillende eilanden waaruit Hong Island en nog enkele andere kleinere eilanden. Weeral een prachtige dag vol fantastische ervaringen!

 

5. Rent a boat and visit the islands of the Andaman sea.

This excursion can be booked almost everywhere, in the hotel or outside the hotel. They picked us up at the hotel and from there we drove to Nopharrat Thara Beach. Here you can take the boat to do an island tour. We chose a speed boat because we think this is the most pleasant. We visited different islands like Hong Island and some other smaller islands. Again a wonderful day full of fantastic experiences!

6. Kayaking tussen de mangroven.

We hadden het al eens gedaan tijdens een andere reis en ik vond het zo leuk dat ik het nog wel eens wou doen. Vanuit het hotel reden we naar de plaats waar de kayakingtour plaatsvond. De omgeving was alvast prachtig, dus wist ik dat het een leuke dag ging worden. En dat was het ook, Behalve dat ik in de helft van de toer ineens heel dringend moest gaan plassen, ( we hebben nog nooit zo snel vooruit gegaan als toen want ik wou snel bij de wc zijn) en dat ik een spaan tegen men hoofd heb gekregen ( haha, was best wel stom en mijn eigen spaan trouwens, klungel dat ik ben ). Kortom het was een fantastische dag vol mooie ( en grappige) herinneringen! Zeker de moeite om te doen.

 

6. Kayaking between the mangroves.

We had already done it during another trip and I liked it so much that I wanted to do it again. From the hotel we drove to the place where the kayaking tour took place. The environment was already beautiful, so I knew it was going to be a nice day. And so was it. In short, it was a fantastic day full of beautiful  memories! Definitely worth it!

7. Krabi Town & Weekend Night Market

We namen een busje vlak bij het hotel dat ons naar Krabi Town bracht. Er stoppen op elk moment van de dag busjes die naar Krabi Town op de hoofdweg van Ao Nang Beach. Dus het is heel makkelijk om er te geraken en goedkoop. We vertrokken S’morgens zodat we eerst de stad konden verkennen en dan s’avonds naar de Night Market konden gaan. In de stad zelf is niet gek veel te zien maar wel leuk om er is wat rond te wandelen en iets te eten en te drinken. Je vindt er ook zeel veel hotels en Hostels. Die zijn over het algemeen goedkoper dan degene aan het strand, dus ideaal als je je vakantie low budget wil houden. Vanuit Krabi Town vertrekken er ook veel boten naar verschillende eilanden. Ook is er een busstation van waaruit je naar verschillende plaatsen kan.

S’avonds trokken we dan naar de Weekend Market. Je vindt er allerlei leuke kraampjes om souvenirs te kopen, en vooral veel eetkraampjes. Dit is zeker een must do als je in Krabi verblijft! We hebben er enkele lekkere traditionele gerechten gegeten tegen een zeer lage prijs. Gewoon al de sfeer die er hangt is de moeite.

 

7. Krabi Town & Weekend Night Market

We took a bus near the hotel that brought us to Krabi Town. The bus to Krabi Town stops on the main road of Ao Nang Beach at any time of the day. So it is very easy to get there and cheap. We left in the morning so that we could first explore the city and then go to the Night Market in the evening. In the city itself is not much to see but nice to walk around and to eat and drink something. You will also find many hotels and Hostels. These are generally cheaper than those on the beach, so ideal if you want to keep your vacation low budget. From Krabi Town there are also many boats to different islands. There is also a bus station from where you can go to different places.

In the evening we went to the Weekend Market. You will find all kinds of nice stalls to buy souvenirs, and especially many food stalls. This is definitely a must do if you are staying in Krabi! We have eaten some tasty traditional dishes at a very low price. Only the atmosphere  is already worth it!

Dit waren ze dan de dingen die je kan doen in Krabi. Natuurlijk zijn er nog veel meer, maar dit zijn er toch al een paar belangrijke!

 

These were the things that you can do in Krabi. Of course there are many more, but these are a few important ones!

SaveSave

2 Replies to “Krabi-Thailand”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *