(English below)Ben je op zoek naar een leuk Tex mex restaurant? Dan moet je bij El Rincón in het Antwerpse Schoten zijn. Een klein Tex Mex restaurantje met een lekkere Mexicaanse keuken. Als je niet uit de omgeving bent, zou je het nooit vinden want het ligt toch wel wat uit het centrum in een klein straatje. Hoewel veel mensen het blijkbaar toch weten te vinden want het is er altijd zéér druk. Je kan best op voorhand reserveren, want de kans dat je een tafeltje hebt zonder te reserveren is zéér klein, en dat zeker in het weekend.

Ze serveren er lekkere Mexicaanse gerechten en heerlijke cocktails. Binnenin kunnen we spreken van een geslaagde inrichting die ons meteen een Mexicaans gevoel geeft. Buiten vind je ook nog een klein gezellig straatterrasje. Tussen 17 en 19 u is het ‘happy hour’ en worden de cocktails aan 5 euro i.p.v. 7 euro geserveerd. Bij aankomst worden we meteen verwelkomt door de gastvrouw, en naar onze tafel begeleid. De menukaart is redelijk uitgebreid met klassiekers als Tortilla Chips (3 euro), Quesadilla  ( 6,50 euro); hoofdgerechten als Burrito (18,50 euro), Chili con carne ( 15 euro), Spareribs ( 15,50), Fajitas voor 2 personen ( 36 euro). Voor kinderen tot 11 jaar zijn er ook aangepaste kindermenu’s.

We starten met een cocktail, ik kies voor de Cosmopolitan. Ik zie dat de cocktails achter de bar volgens de regels gemixt worden en krijg hem dan ook snel aan tafel. Hij ziet er alvast heerlijk uit. En nu proeven maar!  Mmm, hij smaakt ook heerlijk, echt een aanrader!

 

Are you looking for a nice Tex Mex restaurant? Then you have to go at El Rincón in Schoten (Antwerp). A small Tex Mex restaurant with a tasty Mexican cuisine. If you are not from the area, you would never find it because it is a bit out of the center in a small street. Although many people apparently know how to find it because it is always very busy. It is best to book in advance, because the chance that you have a table without a reservation is very small, and that especially on the weekends.

They serve tasty Mexican dishes and delicious cocktails. Inside we can speak of a successful interior that immediately gives us a Mexican feeling. Outside you will also find a small cozy street terrace. Between 17 and 19pm it is happy hour and cocktails are served at 5 euros instead of 7 euros. Upon arrival we where immediately welcomed by the hostess. The menu is quite extensive with classics like Tortilla Chips (3 euros), Quesadilla (6.50 euros), Main courses such as Burrito (18.50 euro), Chili con carne (15 euro), Spareribs (15.50), Fajitas for 2 people (36 euro). For children up to 11 years there are also children’s menus.

We start with a cocktail, I choose the Cosmopolitan. I see that the cocktails behind the bar are mixed according to the rules and you get him quickly at the table. He looks wonderful. And now taste it! Yummy, he also tastes delicious. Highly recommended!

 

We nemen enkel een hoofdgerecht want we hebben niet zo’n grote honger. We kiezen voor de Fajitas voor 2 personen met een mengeling van rundvlees en kip. We krijgen ons hoofdgerecht snel geserveerd. Dit ziet er weeral heerlijk uit. We krijgen kleine tortilla’s om zelf te vullen met verschillende groentjes zoals tomaten, mais, sla en jalopeños. Sausjes als guacamole, zure room en kaassaus krijgen we er ook bij. Apart krijgen we nog een bord met bruine bonen puree en Mexicaanse rijst . Meer als genoeg voor ons twee dus en zeer lekker. Het vlees is perfect gebakken. Zowel de kip als het rundvlees is zeer mals.

 

 

We only take a main course because we do not have such a big appetite. We choose the Fajitas for 2 people with a mixture of beef and chicken. We get our main course served quickly. This looks delicious again. We get small tortillas to fill ourselves with different vegetables such as tomatoes, corn, lettuce and jalopeños. We also get sauces such as guacamole, sour cream and cheese sauce. Separately we get another plate with brown bean puree and Mexican rice. More than enough for the two of us and very tasty. The meat is perfectly cooked. Both chicken and beef are very delicious.

Achteraf bestellen we nog een koffie. We hebben ons buikje weeral rond gegeten. Ik vond het zeer lekker! Hier komen we zeker nog is terug!

Now It’s time for coffee. We have eaten our belly full again. I found it very tasty! Here we will definitely come back!

 

 

 

 

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *