(For English scroll down) Jakarta, de hoofdstad van Indonesië ligt aan de Noordwestkust van het eiland Java. De meeste doen deze stad als tussenstop naar andere plaatsen in Indonesië. Wij verbleven hier 2 dagen. De stad is vrij druk en chaotisch en er hangt veel smog, maar toch zijn er veel leuke dingen te doen in Jakarta. Wij verbleven in het Novotel Mangga dua square . Dit hotel ligt 30 min van de luchthaven en dicht bij Batavia, de oude binnenstad van Jakarta. Verder zijn er ook veel winkelcentra en eetgelegenheden in de buurt en kan je ook via Anchol aan de haven van Jakarta een boot nemen naar verschillende eilanden.

De eerste dag van onze aankomst vermoeid van de lange vlucht hebben we meteen een duik genomen in het zwembad van ons hotel. Het is een groot hotel met een leuk zwembad, mooie kamers en een goede ligging. Daarna gingen we eens een kijkje nemen in één van de  gigantische shoppingcentra in Jakarta. wij vonden Grand Indonesia, Senayan city en Taman Angrek het beste. Ze hebben een groot aanbod aan restaurants en sommige zelfs een cinema. Ze zijn s’avonds ook laat open en je kan er makkelijk een volledige dag doorbrengen want ze zijn zo groot dat je het op 1 dag niet hebt gezien. Zeker de moeite om te doen!

 

Jakarta, the capital of Indonesia is located on the northwest coast of the island of Java. Most do this city as a stopover to other places in Indonesia. We stayed here for 2 days. The city is quite busy and chaotic and there is a lot of smog, but there are many nice things to do in Jakarta. We stayed at the Novotel Mangga dua square. This hotel is located 30 minutes from the airport and close to Batavia, the old town of Jakarta. There are also many shopping centers and restaurants nearby and you can also take a boat to various islands via Anchol at the port of Jakarta.

The first day of our arrival we were tired from the long flight so we took immediately a dip in the pool of our hotel. It is a big hotel with a nice pool, nice rooms at a good location. Then we went to the best shopping centers of Jakarta Grand Indonesia, Senayan city and Taman Angrek. They have a large selection of restaurants and some have even a cinema. They are also open late at night and you can easily spend a full day here because they are so big!

 

 

De volgende dag gingen we nog wat rondwandelen in de stad en gingen we eten bij saté kas senayan waar je kan genieten van een heerlijke typische Indonesische keuken. De specialiteit van dit restaurant zijn saté’s, die je op bijna elke mogelijke manier kan krijgen.Super lekker echt een aanrader!

 

The next day we went for a walk in the city.At night we went to dinner at satay kas senayan where you can enjoy a delicious typical Indonesian cuisine. The specialty of this restaurant are satés, which you can get in almost every possible way. Super delicious really a must!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *