(for English scroll down) Een tijdje geleden deden we een citytrip naar Luxemburg stad, ongeveer 3 u rijden vanuit Antwerpen.

Luxemburg is de hoofdstad en ook meteen de grootste stad van het groothertogdom Luxemburg. het is een stad vol contrasten en bijzonderheden. In 963 bouwde graaf Siegfried een kasteel met een eenvoudige verdedigingsmuur op de Bock-rots. Hieruit is Luxemburg ontstaan. De oude binnenstad en enkele vestigingswerken werden in 1994 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.

Enkele bezienswaardigheden in Luxemburg!

We parkeerden de auto aan het station van Luxemburg wat op zich al een mooie bezienswaardigheid is en tevens een goed uitgangspunt om de rest van de stad te ontdekken. Dit station heeft verbindingen met alle nationale bestemmingen. Daarnaast zijn er ook nog enkele internationale verbindingen zoals o.a. Parijs, Keulen en Brussel maar ook nog andere.

 

A while ago we did a city trip to Luxembourg city, about 3 hours drive from Antwerp.

Luxembourg is the capital and immediately the largest city in Luxembourg. It’s a city full of contrasts and details. In 963 Count Siegfried built a castle with a simple defensive wall on the Bock rock. Luxembourg has emerged from this. The old town and a few settlements were placed on the UNESCO World Heritage List in 1994.

Some attractions in Luxembourg!

We parked the car at the station of Luxembourg which in itself is a beautiful sight and also a good starting point to discover the rest of the city. This station has connections to all national destinations. In addition, there are also some international connections such as Paris, Cologne and Brussels, but also others.

Pont Adolphe (de Adolfsbrug)

Deze brug is vernoemd naar Graaf Adolf van Luxemburg. De brug verbind de wijk Gare met het centrum van Luxemburg stad. De bouw van deze brug duurde van 1900 to 1908. Dit was toen de grootste boogbrug ter wereld. Ze overspant een ravijn waar ook de rivier Pétrusse stroomt.

 

Pont Adolphe (the Adolf bridge)

This bridge is named after Count Adolf of Luxembourg. The bridge connects the Gare district with the center of Luxembourg city. The construction of this bridge lasted from 1900 to 1908. This was then the largest arch bridge in the world. She spans a ravine where the river Pétrusse flows.

De kathedraal van Luxemburg

De kathedraal “Notre-Dame” van Luxemburg werd in de 17de eeuw opgericht door de jezuïeten en was oorspronkelijk een collegiale kerk.Tegenwoordig bevindt er zich de Nationale bibliotheek van Luxemburg. Je vindt er prachtige architectuur vanuit de Barok en de Renaissance. Zeker de moeite om is te bekijken of gewoon lekker even te genieten op één van de bankjes op het plein voor de kathedraal. Wij hadden geluk dat het prachtig weer was wanneer we de stad bezochten dus zijn we eventjes op een bankje gaan zitten om te genieten van de zon en het mooie uitzicht!

 

The cathedral of Luxembourg

The cathedral “Notre-Dame” of Luxembourg was founded in the 17th century by the Jesuits and was originally a collegiate church. Today, the National Library of Luxembourg is located there. You will find beautiful architecture from the Baroque and Renaissance. Definitely worth a look or simply enjoy yourself on one of the benches on the square in front of the cathedral. We were lucky that it was beautiful weather when we visited the city so we sat down on a bench to enjoy the sun and the beautiful view!

Place de la Constitution

Dit plein ligt op de rand van het stadscentrum. Het plein is vooral bekend vanwege Monument de souvenir. Een oorlogsgedenkplek met de vergulde overwinningsgodin “Gëlle Fra”. Er bevind zich ook een ondergrondse doolhof of De casemates de la pétrusse die in de 17de eeuw door de Spanjaarden zijn  gebouwd als verdedigingsnetwerk. Vanaf het plein heb je ook een prachtig uitzicht over de ravijn en de pont Adolphe.

 

Place de la Constitution

This square is on the edge of the city center. The square is best known for Monument the souvenir. A war memorial with the gilded victory goddess “Gëlle Fra”. There is also an underground maze or the casemates de la pétrusse that were built by the Spaniards as a defense network in the 17th century. From the square you also have a beautiful view over the ravine and the ferry Adolphe.

 

 

 Winkelen in het stadscentrum

Als laatste kan je ook nog wat shoppen in het stadscentrum van Luxemburg. Alle grote bekende merken zijn er wel gevestigd. De voetgangerszone nodig uit om rustig langst je favoriete winkeltjes te lopen. Verder vind je in het stadscentrum ook nog mooie historische gebouwen. Als je iets wil eten tussen het shoppen door, ook dan heb je keuze genoeg aan gezellige restaurantjes en cafeétjes.

 

Shopping in the city center

Finally, you can also do some shopping in the city center of Luxembourg. All major well-known brands are established there. The pedestrian zone requires you to walk trough your favorite shops. You will also find beautiful historic buildings in the city center. If you want to eat something between shopping, then you also have plenty of cozy restaurants and cafes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij vonden Luxemburg stad zeker de moeite, een perfecte mix van cultuur, natuur, shoppen en lekker eten. Meer moet dat niet zijn hé :-)!

Ben jij al in Luxemburg stad geweest, en wat vond je ervan?

 

We found Luxembourg City definitely worth the effort, a perfect mix of culture, nature, shopping and good food. That should not be more :-)!

Have you been to Luxembourg City before, and what did you think?

 

Lots of love,

Vanessa

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *