(For English scroll down)Begin deze maand gingen we voor een lang weekend van vrijdag tot maandag naar Duitsland. We verbleven in het stadje Daun niet ver over de grens van België ongeveer een 3 u rijden van Antwerpen. Daun ligt in het Noord-eifel gebied van Duitsland. Super mooi en heel veel natuur dus ideaal om lange wandelingen te maken en je vindt er ook een paar leuke stadjes waar je lekker kan shoppen en met deze dagen ideaal om kerstinkopen te doen. Het voordeel van reizen in Duitsland vind ik dat je overal welkom bent met een hond en zoals jullie wel al weten heb ik een franse buldog Oscar, die namen dus deze vakantie mee.

We verbleven in hotel Zum Goldenen Fässhen in het centrum van Daun . Dit is een kleinschalig hotel met een familiale sfeer waar je ook een restaurant vind en een bar waar je s’avonds lekker iets kan drinken. Wil je liever gewoon wat ontspannen dan kan je ook in de sauna gaan. De eerste dag bij aankomst zijn we onmiddellijk een wandeling gaan maken in de stad om de omgeving wat te verkennen. Je vindt er een aantal leuke restaurantjes en ook een paar leuke winkeltjes om te shoppen. De eerste dag gingen we s’middags lunchen in een Grieks restaurant vlakbij ons hotel Griechische Taverne Bei Nikos. We namen daar een Mezze schotel voor 3 personen met een tal van lekkernijen. De eigenaar heeft een aantal jaren in Nederland gewoond en spreekt goed Nederlands. Het eten was super lekker en we hebben een leuke babbel gedaan met de eigenaar die super vriendelijk is. Zeker een aanrader als je in Daun bent.

S’avond gingen we eten in het restaurant van ons hotel, er was zeer weinig volk maar blijkbaar is dat normaal voor de tijd van het jaar. Het begon op dat moment net te sneeuwen wat de sfeer nog wat leuker maakte want we zaten aan een tafel net bij het raam. Ik heb gekozen voor kip in saffraan saus met rijst wat ik zeer lekker vond. Achteraf nam ik nog een dessert want ik kon het toch weeral niet laten, ik koos voor een Dame blanche met verse chocolade saus mmm…

De volgende dag gingen we naar Manderscheid. Ondertussen was alles al ondergesneeuwd dus hebben we een mooie wandeling gemaakt met Oscar en een paar leuke foto’s getrokken. Deze stad is vooral bekend om zijn burchten Oberburg en Niederburg die de geschiedenis van de stad symboliseren. Oberburg behoorde vroeger tot het vorstendom Trier en Niederburg en omliggende gemeenten behoorde tot Luxemburg. Ze waren het meest Oostelijke punt van de Zuidelijke Nederlanden. S’avonds gingen we nog lekker iets drinken aan een openlucht marktje vlakbij ons hotel waar je lekkere glüwein kon krijgen en je kon opwarmen aan vuurtje. Zo kwamen we toch al een beetje in de kerstsfeer.

De derde en laatste dag in Duitsland gingen we naar de stad Mayen. We gingen er vooral naartoe om wat te shoppen en je vindt er rond deze tijd van het jaar ook steeds een leuke kerstmarkt met een aantal leuke eetkraampjes. Dit is een iets grotere stad met redelijk veel winkels en een aantal leuke eetgelegenheden. Zeker de moeite om te doen als je eens zin hebt om een dagje te shoppen. Ik heb me natuurlijk weeral laten gaan en veel te veel gekocht, oeps. Toen we terug aan ons hotel aankwamen zijn we dan een lekkere cocktail gaan drinken in het restaurant naast ons hotel. Bar Maar Y sol is een soort tapasbar waar je lekkere cocktails kan verkrijgen en ook lekker kan eten. Ik koos voor de Mai Thai cocktail mijn favoriet. Ik at er een lekkere hamburger met frietjes. Echt een aanrader een van de beste hamburgers dat ik al gegeten heb !

Dit was het dan ons weekendje Duitsland, Ideaal als je er even tussenuit wilt. En niet zo ver rijden van Antwerpen. Helaas was het weeral veel te kort 🙁

 

At the beginning of this month we went to Germany for a long weekend from Friday until Monday. We stayed in the town of Daun not far across the border from Belgium about a 3 hour drive from Antwerp. Daun is located in the North Eifel region of Germany. Super nice and lots of nature so ideal for long walks and you will also find a few nice towns where you can shop and  these days ideal for Christmas shopping. The advantage of traveling in Germany is that you are welcome everywhere with a dog and as you already know I have a French bulldog Oscar, thatalso traveling with us this vacation.

We stayed at hotel zum Goldenen Fässhen in the center of Daun. This is a small-scale hotel with a family atmosphere where you can also find a restaurant and a bar where you can have a nice drink in the evening. If you would rather just relax, you can also go to the sauna. The first day on arrival we immediately went for a walk in the city to explore the area. You will find a number of nice restaurants and also a few nice shops for shopping. The first day we went for lunch in a Greek restaurant near our hotel Griechische Taverne Bei Nikos. We took a Mezze dish for 3 people with a variety of delicacies. The owner has lived in the Netherlands for a number of years and speaks Dutch well. The food was super tasty and we have a nice chat with the owner who is super friendly. Definitely recommended if you are in Daun.

At night we went to eat in the restaurant of our hotel, there was not many people, but apparently that is normal for the time of the year. It started to snow just at that moment which made the atmosphere even more fun because we were sitting at a table just by the window. I opted for chicken in saffron sauce with rice which I liked very much. Afterwards, I took another dessert because I could not resist it and then I chose a Dame blanche with fresh chocolate sauce mmm …

The next day we went to Manderscheid. Meanwhile everything was already snowed under, so we made a nice walk with Oscar and made some nice pictures. This city is best known for its castles Oberburg and Niederburg which symbolize the history of the city. Oberburg used to belong to the Principality of Trier and Niederburg  belonged to Luxembourg. They were the most eastern point of the southern Netherlands. In the evening we went for a drink at an open air market near our hotel where you could get tasty glüwein and you could warm up with fire. That’s how we got into the Christmas spirit a bit.

The third and last day in Germany we went to the city of Mayen. We mainly went for some shopping and around this time of the year you will also find a nice Christmas market with some nice food stalls. This is a slightly larger city with quite a lot of shops and some nice eateries. Definitely worth the effort if you feel like spending a day shopping. Of course I let myself go again and bought far too much, oops. When we arrived back at our hotel we went for a nice cocktail in the restaurant next to our hotel. Bar Maar Y sol is a kind of tapas bar where you can get tasty cocktails and can also eat well. I chose the Mai Thai cocktail my favorite. I ate a nice hamburger with fries. Highly recommended one of the best burgers I have ever eaten!

 

This was our weekend in Germany, Ideal if you want to get away for a couple of days. And not so far from Antwerp. Unfortunately it was again too short 🙁

 

 

 

Lots of Love,

Vanessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *