(English below) Een van de leukste dingen van op reis gaan is  het voorbereiden van een reis en het aftellen ernaar. Toch? In dit artikel vertel ik jullie meer over hoe ik me voorbereid op mijn reis maar ook  hoe ik mijn vliegtickets het goedkoopst boek en hoe ik zoek naar hotels.

Meestal beslis ik wel eerst of het Amerika, Azie, Afrika of Europa wordt en hoeveel voorbereidingstijd ik heb. Vermits je voor sommige bestemmingen meer tijd nodig hebt om je reis voor te bereiden omwille van inentingen, het nemen van malaria pillen en visums die je  al op voorhand moet aanvragen. Zo kan je al  bepaalde bestemmingen  uitsluiten. Daarna kijk ik meestal waar de vliegtickets op de moment dat ik wil gaan het goedkoopst zijn en of dat ze binnen mijn budget liggen.

Voor het boeken van mijn tickets kies ik meestal voor Skyscanner. Dit is een zoekmachine dat je een overzicht geeft van de vliegtickets van verschillende vliegmaatschappijen. Als ik uiteindelijk weet wat de ticketprijzen zijn kijk ik naar de klimaatinfo van de landen die me wel interesseren. In het regenseizoen gaan kan bijvoorbeeld wel zorgen voor goedkopere tickets maar het is dan aan jezelf om te beslissen of je dat wil. In sommige landen wil “regenseizoen” niet perse zeggen dat het de hele dag regent meestal hooguit een paar uur maar als je pech hebt en wat wij ook al hebben meegemaakt dan regent het dus de hele dag. En dat is natuurlijk het laatste dat je wil op reis.

Ok, dus eens ik heb gevonden  waar ik naartoe wil check ik ook altijd even wat de hotelprijzen zijn. Goedkope vliegtickets wil niet zeggen dat de hotelprijzen ook goedkoop zijn,  dus kan je best even nakijken of deze ook binnen je budget liggen zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Eens ik mijn vliegtickets heb geboekt begin ik met het zoeken naar een hotel. Ik boek meestal een hotel via Agoda en kies dan voor een kamer met enkel ontbijt tenzij je natuurlijk zeer afgelegen ligt en je niet anders kan. In landen als bijvoorbeeld  Azië vind je veel budgetvriendelijke restaurants. Zo kan je proeven van de lokale delicatesse  heerlijk toch?

Ik boek enkel een hotel voor de eerste 3 dagen van onze reis zodat ik bij aankomst eerst kan bekomen van de eventuele jetlag. Daarna bekijk ik mijn verdere reis ter plaatse omdat ik het altijd leuk dat ik niet vasthang aan een bepaalde plaats voor het geval dat ik het toch niet tof zou vinden. verder maak ik steeds  een lijstje van wat ik zeker allemaal wil zien op mijn reis. Wat natuurlijk ook zeer belangrijk is is even na te kijken hoelang je reispas nog geldig is of als je er nog geen hebt om er een aan te vragen.

En nu aftellen naar onze volgende reis jeuj 🙂

Heb je nog vragen of tips Shoot !

One of the best things about traveling is preparing a trip and counting down. Don’t you think so? In this article I tell you more about how I prepare for my trip, but also how I book my cheapest tickets and how I search for hotels.

Usually I decide first whether it will be America, Asia, Africa or Europe and how much preparation time I have. Because for some destinations you need more time to prepare your trip because of vaccinations, taking malaria pills and visas that you have to apply for it in advance. This way you can already exclude certain destinations. After that, I usually look for destination where the airline tickets are the cheapest in the month I want to go or they fit in my budget.

To book my tickets I usually choose Skyscanner. This is a search engine to find tickets from different airlines. When I finally know what the ticket prices are, I look at the climate information of the countries that interest me. For example, going in the rainy season can provide cheaper air tickets, but it is up to you to decide if you want to. In some countries “rainy season” does not necessarily mean that it rains all day but mostly a few hours, if you are unlucky and what we have already experienced, it will rain all day. And that is of course the last thing that you want.

Ok, so once I’ve found where I want to go, I always check what the hotel prices are. Cheap airline tickets does not mean that the hotel prices are cheap to, so you can check this lies also within your budget so that you will not face any surprises.

Once I have booked my flight tickets I start looking for a hotel. I usually book a hotel through Agoda with breakfast only. In countries such as Asia you can go to restaurants so cheaply that it often comes out cheaper, And so you can taste the local delicacies.

I only book a hotel for the first 3 days of our trip. Then I first check the place out there so I  can go to an other place in case I don’t like it. Furthermore I always make a list of what I definitely want to see on my journey. What of course is also very important is to check  how long your travel pass is still valid or if you do not have one yet to apply for one.

And now countdown to our next trip jeuj 🙂

Do you have any questions or tips Shoot!

Lots of love,

Vanessa

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *