( English below) Na mijn reisverslag over Singapore is nu Maleisië aan de beurt. Omdat we toch al verschillende keren Indonesië en Thailand hadden gedaan vond ik nu dat het een tijd werd voor iets anders. Door de positieve verhalen die ik de laatste tijd hoorde over Maleisië Boekten we een vlucht naar Kuala Lumpur. Kuala lumpur is een bruisende grote stad waar je veel verschillende culturen vindt en dat is juist wat ik er zo leuk aan vind, zo veel diversiteit en culturen in één stad! Om de stad te verkennen namen we de Hop on Hop off bus wat ons ongeveer 25 euro koste voor 2 personen. Het voordeel hieraan is dat je kan op en afstappen zoveel je wil en dat deze bus stopt aan de top bezienswaardigheden van de stad. Ook ideaal als je weinig tijd hebt en toch veel wil zien.

After my travel report about Singapore, it is now Malaysia’s turn. Because we had already done Indonesia and Thailand several times, I thought it was a time for something else. Because of the positive stories I heard about Malaysia recently, we booked a flight to Kuala Lumpur. Kuala lumpur is a bustling big city where you will find many different cultures and that is exactly what I like about it, so many diversity and cultures in one city! To explore the city we took the Hop on Hop off bus which cost us about 25 euros for 2 people. The advantage of this is that you can get on and off as much as you want and that this bus stops at the top sights of the city. Also ideal if you have limited time and still want to see a lot

 

Must see in Kuala Lumpur:

 

Petronas twin Towers

De petronas twin Towers zijn misschien wel de topattractie van de stad. Als je deze niet hebt gezien heb je Kuala Lumpur niet gezien. Ze zijn 452 m hoog en je kan er super leuke foto’s maken, S’avonds zijn ze mooi verlicht wat het uitzicht nog spectaculairder maakt. Bovenaan de torens heb je ook een loopbrug vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt over de hele stad. Binnenin de torens vindt je een leuke shoppingmall en aan de achterzijde KL park met een mooie fontein.

 

The petronas twin Towers are perhaps the top attraction of the city. If you have not seen these you have not seen Kuala Lumpur. They are 452 m high and you can make super nice pictures, at night they are nicely illuminated which makes the view even more spectacular. At the top of the towers you also have a walkway from where you have a very nice view over the whole city. Inside the towers you will find a nice shopping mall and at the back KL park with a beautiful fountain.

Dinner at Jalan Alor

het eten in Kuala Lumpur is fantastisch en niet enkel de lokale keuken maar je kan er ook lekker Indisch, Chinees en Thais en westerse keuken eten. Jalan Alor is een straat met een tal van eetstalletjes waar je goedkoop en lekker kan eten. Jalan Alor is gelegen vlakbij de populaire wijk Bukit Bintang. De eetstalletjes gaan open vanaf ongeveer 18 u. Het is al een hele belevenis om er gewoon door te wandelen voor de sfeer.

 

The food in Kuala Lumpur is fantastic and not only the local cuisine but you can also enjoy Indian, Chinese and Thai and Western cuisine. Jalan Alor is a street with lots of food stalls where you can eat cheap and tasty. Jalan Alor is located near the popular district Bukit Bintang. The food stalls will open from about 6 pm. It is quite an experience to simply walk through the atmosphere.

 

 

Shopping at Bukit Bintang

Hou je van shoppen dan moet je de wijk Bukit Bintang zeker bezoeken. Een leuke hippe wijk met veel shoppingmalls, restaurants en cafées. Een leuke mall is de Pavilion, dit is een winkelcentrum met een tal van winkels waaronder ook de bekende grote ketens. Verder is het gewoon een gezellige en bruisende wijk waar altijd wel iets te beleven valt.

 

Do you like shopping then you should definitely visit the Bukit Bintang district. A fun hip neighborhood with many shopping malls, restaurants and cafes. A nice mall is the Pavilion, this is a shopping center with lots of shops including the famous big chains. Furthermore, it is just a cozy and bustling neighborhood where there is always something going on.

 

 

Batu Caves

Als je in Kuala Lumpur bent moet je deze mooie Indische tempel zeker gezien hebben. Vanuit het centrum kan je hier makkelijk met het openbaar vervoer geraken. Deze tempel bevind zich in een grot en is best wel spectaculair.  Om de grot te bereiken moet je eerst een trap doen van 272 treden, voor de grot vindt je een goudkleurig standbeeld van Lord Murugan langzaam. De Batu caves zijn misschien niet de mooiste tempel van Maleisië maar best wel spectaculair en een leuke sfeer die er rond hangt. Wel opgepast voor de apen aan de tempel want die durven wel eens wat stelen. Rondom deze tempel vindt je ook nog een aantal andere kleinere groten die betalend zijn zoals Natural Lingas die wij ook bezochten. Daar waan je jezelf in een pretpark met allemaal kleurrijke beelden voor sommigen misschien too mutch.

 

If you are in Kuala Lumpur you must have seen this beautiful Indian temple. From the center you can easily get here by public transport. This temple is located in a cave and is quite spectacular. To reach the cave you must first take a staircase of 272 steps, before the cave you will find a golden statue of Lord Murugan langzaam. The Batu caves are perhaps not the most beautiful temple in Malaysia but quite spectacular and a nice atmosphere around it. Be careful for the monkeys at the temple because they dare steal something. Around this temple you will also find a number of other smaller greats as Natural Lingas we also visited. There you imagine yourself in an amusement park with colorful statues but maybe for some people too mutch.

 

KL Bird park

Met de Hop on Hop off bus maakten we ook een stop aan het Kl Birdpark. Wat het grootste free flight Birdpark is ter wereld. De inkom kost ongeveer 10 euro maar dit park is echt wel de moeite en je kan er makkelijk een dag vertoeven. Je vindt er werkelijk alle soorten vogels en vele lopen en vliegen dus gewoon vrij rond wat wel zorgt dat je leuke foto’s kan maken. Op bepaalde tijdstippen is er ook een vogelshow waar je naartoe gaan,  ook deze is echt de moeite. Zeker een leuke uitstap als je met kinderen reist.

 

With the Hop on Hop off bus we also made a stop at the Kl Birdpark. This is the largest free flight Bird Park in the world! The entrance costs about 10 euros but this park is really worth the effort and you can easily spend a day there. You really find all kinds of birds and many walk and fly so just free around what does ensure that you can make nice pictures. At certain times there is also a bird show where you can go to, this one is really worth the effort. Definitely a nice trip if you are traveling with children.

 

 

Verder zijn er nog heel veel leuke dingen te doen en te zien in en rondom Kuala Lumpur het hangt er allemaal vanaf hoeveel tijd je hebt. Vermits ik heel erg ziek ben geworden deze reis zijn dit de dingen die wij hebben kunnen doen. We komen zeker nog is terug naar deze leuke stad!

 

Furthermore there are lots of fun things to do and see in and around Kuala Lumpur it all depends on how much time you have. Since I have become very ill this trip, these are the things that we have been able to do. We will definitely come back to this nice city!

 

 

 

 

 

Lots of love,

Vanessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *