We hadden een geweldige reis naar Mexico waar ik je graag wat meer over wil vertellen. Mexico is zo’n geweldig land althans dat is mijn mening. Je vindt er een mengeling van natuur, cultuur, lekker eten, en natuurlijk winkelen mag ook niet ontbreken ;-). Omdat het er zo veelzijdig is vind ik het dan ook super want ik ben iemand dat op mijn reis verschillende dingen wil kunnen doen. Verder heb je er ook prachtige stranden en een helderblauwe zee, je voelt je meteen in het paradijs! Mexico heeft ook het 2de grootste koraalrif ter wereld, dus ook de onderwaterwereld is er prachtig voor de snorkelaars en duikers onder ons.

Wij verbleven in Playa Del Carmen een badplaats in Quintana Roo in het Oosten van Mexico. Playa del Carmen is één van de grootste en populairste duikplaatsen ter wereld. Voor de kust vind je het op 1 na grootste koraalrif ter wereld. Vanuit deze stad kan je makkelijk excursies maken naar verschillende bekende culturele bezienswaardigheden zoals Chitzen Itza . Er bevindt zich een busstation van waaruit je zelf de bus kan nemen naar verschillende steden of culturele plaatsen. Maar als je dat liever niet doet kan je ook gewoon je excursie in je hotel boeken. Ik moet er wel bijzeggen dat je dan veel meer betaald terwijl je er gewoon zelf makkelijk kan geraken. Het busstation ligt in het centrum op loopafstand van de meeste hotels. Wij verbleven in hotel Viva Windham Maya, dit is een all in resort op loopafstand van het centrum.

 

De hoogtepunten van onze reis naar mexico:

Chitzen Itza: Het wereldwonder van Mexico

Chitzen Itza was een belangrijke stad van de Maya’s gelegen op het schiereiland Yutacan. Je vindt er de meest prachtige overblijfstukken uit de Mayacultuur. Door de eeuwen heen zijn er talrijke opgravingen gedaan in het gebied. De ruïnestad Chitzen Itza is ook wel berucht omwille van zijn vele mensenoffers die er gepleegd zijn. Één van de meest bekende Maya-bouwwerken in Chitzen Itza is El Castillo een prachtige trappiramide die diende voor de god Kukulcan. De piramide telt 365 treden, zoveel dagen dan dat er in een jaar zijn. Binnenin de piramide bevindt zich de troon van Kukulcan gemaakt uit steen en Jade.

De tempel is ook wereldberoemd omwille van een verschijnsel dat om de 2 jaar plaatsvind tijdens het lentepunt en het herfstpunt. Op deze dagen valt de schaduw zo langst de trappen dat die op een kruipende slang lijkt wat een verwijzing zou zijn naar de god Kukalcan wiens naam “geverderde slang” betekent. Als je bij de tempel in je handen klapt dan hoor je het geluid van een adelaar. Ik vond dit de meest fascinerende tempel die ik tot nu toe ooit heb gezien, echt prachtig. Deze mag je zeker en vast niet missen als je naar Mexico reist!

 

Cozumel

Cozumel is een eiland in de Caraïbische zee voor de kust van Mexico. Het is een populaire bestemming vanwege zijn mogelijkheid tot scubaduiken. Verder is het ook een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen mede omdat het een belastingvrije zone is. Het eiland ligt ongeveer 2o km van de kust en hoort bij de staat Quintana Roo. Voor de Maya was het een heilig eiland gewijd aan de godin Ixchel. Je kan er makkelijk geraken vanuit het centrum van Playa Del Carmen waar je de boot naar het eiland kan nemen. Wij gingen hier vooral naartoe om wat te winkelen en te snorkelen, maar er zijn ook nog vele andere culturele dingen te doen op het eiland en het is ook prachtig van natuur. We hadden helaas niet de tijd om alles te zien maar dat is een reden te meer om nog is terug te gaan hé.

 

Cancun

Cancun is een stad in het uiterste Oosten van Mexico. Deze stad is vooral geliefd omwille van zijn witte stranden en helderblauwe zee. Verder kan je shoppen in het winkelcentrum La Isla waar je ook een aquarium vindt waar je met dolfijnen kan zwemmen of een bootje kan nemen om de lagune te verkennen.

Elk jaar komen er in Februari massa’s Amerikaanse studenten naar Cancun om er Springbreak te vieren.In Centro de Cancun vind je de beroemde club  Coco Bongo die je misschien ook wel bekend in de oren klinkt vanuit de film The Mask. Wij vierden er de verjaardag van mijn man, je betaald er inkom en daar zit dan ineens je drank mee in. Binnenin voeren ze shows uit en komen ze rond met met drank. Daarna kan je ook gewoon lekker wat dansen. Wij hebben ons er super geamuseerd en vonden dit zeker de moeite waard!

 

Isla mujeres

Letterlijk betekend Isla Mujeres “vrouweneiland”, dit is een eiland in de Caraïbische zee voor de kust van Mexico. Het eiland is 7km lang en gemiddeld 650m breed. Je loopt dus zo van de ene kant van het eiland naar de andere. Op de stranden zie je overal hangmatjes waar je kan relaxen en in het straatbeeld zie je allemaal fel gekleurde huisjes. Vanuit Cancun kan je met een veerboot naar het eiland toe, je bent er op ongeveer 20 minuten. De belangrijkste attracties op het eiland zijn de zee en de stranden. Verder worden er ook diverse snorkeltochten, duiktochten of boottochten aangeboden op het eiland.

 

Tulum

Tulum is de oudste Mayastad in Quintana Roo op het schiereiland Yutacan. De stad ligt op een 12m hoge klif aan de caraïbische zee. Je vindt er naast parelwitte stranden en een helderblauwe zee ook prachtige cenotes. Cenotes zijn ondergrondse grotten met water of poelen waar je in kan zwemmen. Voor de Maya’s was dit een heilige plek en ze geloofden dat ze de ingang waren naar de onderwereld. Ik moet wel zeggen het water is ijskoud brrr. Maar zeker een must als je in Mexico bent!

 

Isla contoy

Isla Contoy is een natuurreservaat waar maximaal 200 bezoekers per dag worden toegelaten. Je vindt er 4 soorten schildpadden en talrijke vogelsoorten. Verder vind je er ook leguanen en andere diersoorten. Dit eiland is makkelijk te bereiken vanuit Cancun of je kan het boeken als excursie via je hotel of één van de kleine boekingkantoortjes in het centrum. Je voelt je hier echt in een paradijs zo mooi en zoveel natuur en dieren, echt een aanrader. Dit eiland is ideaal om te snorkelen want ook de onderwaterwereld is er prachtig!

 

Las coloradas + Rio Lagartos

Dit was één van de mooiste dingen die we gezien hebben tijden onze reis in Mexico. Dit was een uitstap van een volledige dag. Om 7 u s’ochtens kwamen ze ons ophalen in het hotel en reden we meteen door naar Las coloradas een rit van 3,5u met een minivan ( je moet er wat voor over hebben). Het was een heel lange rit maar toen we er aankwamen zagen we dat het zeker de moeite waard was. Ze vertelde ons dat we absoluut niet in het water mochten want dat niet goed zou zijn voor de huid maar ook omdat dit eigenlijk een privédomein is.

Echt gek zo’n roos meer ik wist niet dat dit kon en bestond maar ik had het een tijdje geleden op Instagram gezien bij verschillende bloggers en wou dit dus absoluut doen. Het is eigenlijk een zoutmeer het zout dat ze hier produceren wordt gebruikt over de hele wereld want blijkbaar is Mexico één van de grootste producenten hiervan. De gids vertelde ons dat het meer roze wordt doordat ze er een soort van kleine garnalen aan toevoegen om het het water zuiver te houden. Wanneer de garnalen sterven geven ze een roze kleur af. Het water is enkel zo roos wanneer het een zonnige dag is met veel wind want anders ziet het blijkbaar eerder bruin wat natuurlijk minder mooi is.

 

De volgende stop was Rio Lagartos een natuurreservaat met verschillende diersoorten. Als ik op vakantie ga moet ik echt iets met dieren gezien hebben en dan bedoel ik iets met wilde dieren. Dit is daar de ideale plaats voor. We vertrokken met een bootje op de lagune wat ik op zich al zalig vond. We zagen hier verschillende vogelsoorten zoals flamingo’s, pelikanen… . Het was echt prachtig om deze dieren te zien in de natuur en van zo dichtbij, soms kwamen ze zelfs tot op de boot omdat ze dachten dat we vis bij hadden want je zag ook veel vissers op deze lagune. Blijkbaar is dit de plek waar vogels naartoe komen om te relaxen en te broeden. Toen we verder op het water gingen zagen we ook een krokodil wat ik nog nooit van dichtbij had gezien, echt een aanrader. Vervolgens hadden we lunch die ik niet zo geweldig vond maar ja je kan niet alles hebben eh;-)

 

Sian K’AAN

Dit was de laatste trip die we deden tijdens onze vakantie in Mexico en meteen ook de meest adembenemende. We vertrokken s’ochtens vanuit ons hotel richting Tulum waar het niet zo ver af is. Daar stapten we over op een truck. We waren met een groep van ongeveer 10 personen. Vanaf we op de truck stapten begon de trip eigenlijk al en was het ook meteen de moeite. Ook Sian K’aan is een natuurreservaat maar dan een heel uitgestrekt we moesten met de truck ongeveer 1,5u rijden tot onze uiteindelijke bestemming. De volledige rit was via een hobbelige zandweg recht door de natuur wat prachtig was en ook avontuurlijk want je moest opletten dat je geen takken in je ogen kreeg en niet van je stoel viel door de hobbelige weg.

Na een rit van 1,5 u kwamen we aan op onze bestemming waar we overstapte op een boot om dolfijnen, zeekoeien en reuze schildpadden te zien. Dit was echt adembenemend, we hadden het geluk dat we bijna onmiddellijk een groep dolfijnen zagen. Moeder, vader en babydolfijn echt zo mooi om te zien en van zo dichtbij ik was echt ontroert. Daarna gingen we verder en zagen we een reuze zeeschildpad wat ook super mooi was spijtig genoeg zijn ze schuchter waardoor je ze maar heel even kan zien.

Na deze mooie boottocht stopte we in het enige dorpje in dit gebied om te lunchen. De mensen waren er super vriendelijk. Ongelofelijk hoe de mensen hier kunnen leven met zo weinig middelen want dit gebied was letterlijk in de “middle nowhere” er waren geen aangelegde wegen, geen bakker geen ziekenhuis echt niets.

 

 

Dit waren ze dan de hoogtepunten van onze reis naar Mexico. Ik vond het een geweldige reis en wil zeker nog eens een keertje terug want er zijn nog zoveel dingen te zien en te ontdekken. Wij verbleven er 2 weken wat wel al genoeg is om de belangrijkste dingen op Yutacan te zien.

Zijn jullie al in Mexico geweest ?

Wat vond je ervan?

 

 

 

Enjoy!

Lots of love,

Vanessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SaveSave

SaveSave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *