Marmaris een Turkse badplaats gelegen in de provincie Mugla. De geliefde badplaats ligt in een besloten baai, aan de lycische kust . Als je helder weer hebt kan je het Griekse eiland Rhodos zien vanaf de jachthaven in Marmaris. De badplaats is vooral bekend omwille van zijn gezellige sfeer, lange boulevard en fantastische klimaat.

Wij waren hier in de maand September een ideale maand om er naar toe te gaan. Je kan er kiezen tussen verschillende hotels en resorts van verschillende prijsklassen. wij hadden een all in hotel aan het strand voor 7 dagen. We kozen voor een vakantie zowel om uit te rusten als wat uitstapjes te doen, dicht bij het strand en winkeltjes. Turkije staat bekend om zijn all in formules hier is dit immers ontstaan. Je vindt hier dus voor ieder wat wils.

De éérste uitstap was een riviercruise naar Dalyan Turtle beach en modderbaden . Dalyan staat bekend om zijn beschermde natuur en cultuur. De cruise ging langs de lagunes tussen het meer van Köycegiz en de Middellandse zee waar veel verschillende vissoorten leven waaronder ook de reuzenschildpad.

Op het einde van de tocht maak je een stop op het strand van Iztuzu of Turtle Beach waar deze schildpadden hun eieren leggen. Bij dit strand heb je langst de ene kant zoet water en langst de andere kant zout water wat best wel speciaal is om te zien. Helaas heb ik geen foto kunnen nemen van een schildpad want deze zijn heel schuchter en laten zich maar enkele seconden zien waardoor het heel moeilijk is om er een foto van te maken.

We stopten ook aan het meer van Köycegiz waar je in de modderbaden kon gaan of kon baden in de warmwaterbronnen die een genezende kracht zouden hebben voor de huid.

 

 

De volgende uitstap  was naar Pamukkale en Hierapolis. Na een lange rit van 3u  tussen de bergen kwamen we aan. We hadden niet zoveel geluk met het weer het was vrij koud en veel wind.

In Pamukkale vindt je grote witte terrassen vol met warm kalkhoudend water dat langst de terrassen naar beneden loopt. Prachtig om te zien zeker de moeite om te doen. De vele minerale bronnen die met de grote bron van de Büjük Menderes-vallei zijn verbonden, bevatten heet water dan van ver onder de aardkorst afkomstig is. Deze wateren hebben hun weldadige werking bewezen bij hart en-vaatziekten en bij hoge bloeddruk . Nog een kwaliteit van dit water is zijn gunstige werking bij huidziekten, in het bijzonder bij allergieën.

Voordat we aan de terrassen van Pamukkale kwamen liepen we eerst door Hierapolis. Hierapolis ligt op een hoogte van 1840m. Hier hebben in de loop van de tijd verschillende volkeren geleefd en de stad heeft verschillende namen gehad. De laatste stad werd naar Hiera de echtgenote van de Mysische koning Attalos II genoemd.  Verschillende aardbevingen verwoesten de stad maar ze werd telkens terug opnieuw opgebouwd. De stad speelde ook een belangrijke rol in de verspreiding van het christendom in Azië. St phillipus, één van de 12 apostelen werd hier vermoord. In die tijd werd Hiërapolis de leider van het Oosten genoemd.

 

Er zijn dus heel wat dingen te doen in de omgeving van Marmaris zoals je ziet. Wij waren hier maar 1 week en hebben natuurlijk niet alles gedaan want er is nog zoveel meer te zien. De stad Marmaris zelf bijvoorbeeld is ook de moeite om te doen en je kan er makkelijk geraken met een busje dat voor je hotel stopt en je afzet in de stad. Deze tocht duurt ongeveer 15 min afhankelijk van waar je hotel ligt. De stad bevat een tal van leuke winkeltjes en restaurants en een leuke jachthaven waar je als je wil de boot kan nemen naar het eiland Rhodos.

 

Dit waren de highlights van onze vakantie in Marmaris. Vond je deze blogpost nuttig en leuk geeft dan alvast een like.

ps: volg je me al op Instagram

 

 

 

 

Lots of love

Vanessa 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *